Πώς να επιλέξτε τις τέλειες πολυθρόνες σαλονιού

polithronesΤο σαλόνι είναι σίγουρα το δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο περνάμε την περισσότερη ημέρα μας. Είναι ο χώρος στον οποίο βλέπουμε τηλεόραση και γενικότερα διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε τους φίλους μας. Μπορεί ο καναπές να είναι ο βασιλιάς του σαλονιού όσον αφορά το ντεκόρ, αλλά το αγαπημένο έπιπλο όλων είναι σίγουρα η πολυθρόνα.

Μία πολυθρόνα είναι ο προσωπικός μας θρόνος, το έπιπλο εκείνο το οποίο δεν το μοιραζόμαστε με κανέναν. Όλοι μας περιμένουμε πως και πώς να έρθει η στιγμή που θα γυρίσουμε σπίτι μας και θα κάτσουμε στην αγαπημένη πας πολυθρόνα και θα απολαύσουμε μία ωραία σειρά στη τηλεόραση ή θα ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική.

Δεδομένου ότι οι πολυθρόνες σαλονιού είναι τόσο σημαντικές, ας δούμε τι χρειάζεται να ξέρετε για να επιλέξετε την τέλεια τόσο για σας, όσο και για το σπίτι σας. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή της τέλειας πολυθρόνας!

1: Δώστε προσοχή στο σχέδιο και στα υλικά

Η πολυθρόνα δεν είναι ανάγκη να είναι σετ με το όλο ντεκόρ του σπιτιού ή ακόμη και με τον καναπέ και τα άλλα έπιπλα του σαλονιού. Δεδομένου ότι πρόκειται για το πιο «προσωπικό» έπιπλο στο σαλόνι σας, καλό θα είναι να αντικατοπτρίζει όσο πιο πολύ γίνεται το προσωπικό σας γούστο και τη προσωπικότητα σας αλλά και να δημιουργεί μία ευχάριστη αντίθεση. Αν για παράδειγμα τα έπιπλα σας είναι κλασικά, μπορείτε να επιλέξετε μία πιο μοντέρνα πολυθρόνα για να κάνετε την αντίθεση. Ομοίως αν έχετε δερμάτινο καναπέ, μπορείτε να επιλέξετε μία πολυθρόνα από ένα πιο ματ ύφασμα για να γίνει αντίθεση ανάμεσα στα υλικά.

2: Το μέγεθος μετράει

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το σαλόνι είναι το κύριο δωμάτιο του σπιτιού σας, οπότε καλό είναι τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας να μπορείτε να  κινηθείτε άνετα στον χώρο. Μπορεί μία πολυθρόνα να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείτε αράζετε πολύ άνετα σε αυτήν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ιδανική και για τον χώρο σας. Μία πολυθρόνα θα πρέπει σίγουρα να είναι άνετη και να ταιριάζει με το γούστο σας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να κλείνει τον χώρο σας και να εμποδίζει την «κυκλοφορία» στο σαλόνι. Παν μέτρον άριστον, όπως λέγανε και οι αρχαίοι.

3: Αποφύγετε τα πολύ μοντέρνα σχέδια

polithrona saloniouΟι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε χρήματα να αλλάζουμε τα έπιπλα μας κάθε δύο ή τρία χρόνια, οπότε θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι και ανθεκτικά. Εννοείται λοιπόν ότι θα πρέπει πάντα να δίνουμε μεγάλη σημασία στο υλικό κατασκευής. Πέρα όμως από το υλικό, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και το σχέδιο.

Τα πολύ μοντέρνα σχέδια πολλές φορές δεν είναι παρά εφήμερες μόδες, οι οποίες μάλιστα γίνονται αμέσως κακόγουστες και κιτς όταν έρχεται κάποια καινούργια μόδα ή τάση. Αν λοιπόν σκοπεύετε να αγοράσετε μία μοντέρνα πολυθρόνα, μην το παρακάνετε. Επιλέξτε ένα σύγχρονο σχέδιο, αλλά μείνετε μακριά από τα πολύ μοντέρνα και εξεζητημένα σχέδια.

4: Αποφύγετε τα περιττά έξτρα

Πλέον πολλά καταστήματα έχουν σκεφτεί πολλά κόλπα για να πουλήσουν ακριβές πολυθρόνες σαλονιού. Με μια μικρή έρευνα, θα βρείτε πολυθρόνες σαν αυτές που είχαν ο Τζόι και ο Τσάντλερ στα φιλαράκια ή ακόμη και πολυθρόνες που κάνουν μασάζ ή έχουν ενσωματωμένα ψυγειάκια και ηχοσυστήματα.

Οι περισσότερες από αυτές είναι υπερβολικά ακριβές γι’ αυτά που προσφέρουν και σχεδόν ποτέ δεν κάνουν αυτό που διαφημίζουν. Προτιμήστε μια απλή αλλά άνετη για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

5: Μην αγοράσετε γουρούνι στο σακί

Να θυμάστε ότι το παν για μία πολυθρόνα είναι να είναι άνετη, οπότε καλό είναι να επισκεφθείτε καταστήματα και να δοκιμάσετε αρκετές πολυθρόνες ώστε να βρείτε την τέλεια για σας! Μην αρκεστείτε στις περιγραφές και στα σχόλια γιατί ο καθένας έχει τη δική του ιδέα για την άνεση.