Ψάχνετε ξαπλώστρες από αλουμίνιο για τον κήπο ή την επιχείρηση σας;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που όλοι σταματούν για λίγο τη δουλειά τους και το μόνο που θέλουν είναι να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να δροσιστούν στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών ή / και να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες μέρες στο εξοχικό τους.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πως έχει παρουσιαστεί ένα πολύ «ισχυρό» trend στις παραλίες και όχι μόνο. Πρόκειται φυσικά για τις ξαπλώστρες αλουμινίου παραλίας, πισίνες ξενοδοχείων, beach bar, κήπους και βεράντες. Πλέον δεν νοείται οργανωμένη παραλία χωρίς ξαπλώστρες που νοικιάζονται από κάποιο beach bar, οι πισίνες των ξενοδοχείων είναι γεμάτες από ξαπλώστρες ενώ πλέον βλέπουμε πως και στους κήπους και τις βεράντες των εξοχικών οι ξαπλώστρες έχουν αρχίσει να επικρατούν και να «εξοστρακίζουν» τα απλά πλαστικά ή ξύλινα τραπεζοκαθίσματα.

Αυτό που κάνει τις ξαπλώστρες τόσο δημοφιλείς είναι φυσικά το γεγονός ότι προσφέρουν πάρα πολύ άνεση και είναι ιδανικές για καλοκαιρινή χαλάρωση ή ακόμη κι έναν ελαφρύ ύπνο στη παραλία.

Επίσης, απλά και μόνο η εικόνα τους αρκεί για να δημιουργήσει μια καλοκαιρινή και χαλαρή ατμόσφαιρα αφού πλέον έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές στη παραλία.

Η πρώτη σημαντική επιλογή που πρέπει να κάνει κάποιος είτε πρόκειται για επιχειρηματία είτε για ιδιώτη σχετικά με την αγορά ξαπλώστρας, είναι το υλικό κατασκευής, το οποίο και σε μεγάλο βαθμό καθορίζει το πόσο άνετη, ανθεκτική και πρακτική θα είναι η ξαπλώστρα.

Ας δούμε λοιπόν γιατί το αλουμίνιο είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Μεγάλη πρακτικότητα κι ευκολία

Το πρόβλημα με τις ξαπλώστρες είναι ότι γενικά είναι αρκετά μεγάλες και αποθηκεύονται δύσκολα ενώ οι ξύλινες, είναι και αρκετά βαριές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, ειδικά αν δεν έχουν ειδικές ρόδες.

Οι ξαπλώστρες αλουμινίου δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Το αλουμίνιο όπως θα ξέρετε είναι ένα πάρα πολύ ελαφρύ υλικό, οπότε είναι εύκολο να τις σηκώσετε και να τις μεταφέρετε ακόμη και αν δεν έχουν ρόδες.

Επιπλέον, στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων το σχέδιο τους είναι τέτοιο που επιτρέπει να αποθηκεύονται η μία πάνω στην άλλη, εξοικονομώντας έτσι πάρα πολύ χώρο αποθήκευσης, πράγμα που σίγουρα θα βρουν ιδανικό όσοι έχουν επιχειρήσεις ή χρειάζονται πολλές ξαπλώστρες για το σπίτι τους.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι πολύ φθηνές ξαπλώστρες, αυτές που είναι κατασκευασμένες από πλαστικό δηλαδή, είναι γνωστό ότι χαλάνε πολύ εύκολα, αφού το πλαστικό – όσο καλής ποιότητας και να είναι – δεν τα πάει και πολύ καλά με τον ήλιο και τις μεγάλες θερμοκρασίες.

Το ξύλο από την άλλη αντέχει μεν στα στοιχεία της φύσης, αλλά οι ξύλινες ξαπλώστρες είναι συνήθως και πιο ακριβές τόσο από τις πλαστικές όσο και από τις αλουμινένιες.

Το αλουμίνιο από την άλλη, είναι ένα υλικό το οποίο είναι γνωστό για τις υψηλές αντοχές του αλλά και για το πόσο πολύ αντιστέκεται στα στοιχεία της φύσης αφού δεν σκουριάζει από το νερό και την υγρασία του αέρα.

Αν λοιπόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη ξαπλώστρα σας σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος ή ακόμη και πάνω στη παραλία, η ξαπλώστρα αλουμινίου είναι η επιλογή που θα σας προσφέρει μεγάλη ανθεκτικότητα με σχετικά μικρό κόστος.

Μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα

Ας μη γελιόμαστε, η ξαπλώστρα είναι ένα έπιπλο, οπότε και είναι λογικό να θέλουμε να ταιριάζει με το ντεκόρ του κήπου μας και γενικά με το στιλ και τα χρώματα της επιχείρησης μας είτε αυτή είναι beach bar είτε ξενοδοχείο.

Οι ξαπλώστρες αλουμινίου μπορούν να διαμορφωθούν σχεδόν ακριβώς όπως τις θέλουμε για να ταιριάζουν τέλεια με τα γούστα και τις ανάγκες μας.

Μπορείτε να επιλέξετε από το χρώμα του σκελετού μέχρι το χρώμα και το σχέδιο του πανιού ενώ κάποιες επιχειρήσεις μπορούν ακόμη και να εκτυπώσουν κάποια εικόνα ή το λογότυπο της επιχείρησης σας πάνω στο εν λόγω πανί, κάνοντας το πραγματικά μοναδικό.

Εννοείται ότι θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία σχεδίων σκελετού: από απλά μέχρι σχέδια με μπράτσα και άλλα έξτρα χαρακτηριστικά.