Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα διάτρητα ρολά ασφαλείας

diatrita-rola-asfaleias-menounos-dimitris

Το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος που ψάχνει να αγοράσει ρολά ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ένας τύπο ρολών, αλλά τουλάχιστον τρεις βασικοί. Ο κάθε τύπος προσφέρει και τον δικό του συνδυασμό ασφάλειας και ορατότητας με τη δεύτερη να θυσιάζεται για όφελος της πρώτης. Για να καταλάβετε καλύτερα, όσο λιγότερη είναι η ορατότητα μιας βιτρίνας, τόσο πιο ασφαλές είναι το κατάστημα στο οποίο αυτή ανήκει. Ο πιο δημοφιλής τύπος είναι τα λεγόμενα διάτρητα ρολά ασφαλείας.

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας λέγονται έτσι γιατί πολύ απλά έχουν πάρα πολλές μικρές τρύπες, οπότε είναι διάτρητα. Στην ουσία λοιπόν, αποτελούνται από μακρόστενα κομμάτια χαλύβδινης λαμαρίνας με μικρές τρυπίτσες τα οποία και συνδέονται μεταξύ τους με ειδικούς συνδέσμους και μηχανισμούς, έτσι ώστε να τυλίγονται και να ξετυλίγονται σαν ρολό. Γιατί είναι όμως τόσο δημοφιλή; Είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρηση σας; Αναζητήστε στο διαδίκτυο «ρολά ασφαλείας Μενούνος» και θα βρείτε μια από τις καλύτερες εταιρείες ρολών ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης Μενούνος και οι άνθρωποι του θα σας δώσουν όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ρολό ασφαλείας για εσάς.

Ας δούμε όμως κάποια γενικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτά :

Ιδανικός συνδυασμός ασφάλειας και ορατότητας

Πέρα από τα διάτρητα ρολά ασφαλείας υπάρχουν και τα κλειστού τύπου και τα ανοικτού. Τα κλειστού τύπου στην ουσία είναι ίδια με τα διάτρητα, αλλά δεν έχουν τις τρυπίτσες τους, οπότε όταν κλείνουν δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος μπροστά από το κατάστημα το οποίο ναι μεν προσφέρει ασφάλεια, αλλά και μπλικάρει τελείως τη βιτρίνα. Τα ανοικτού τύπου είναι στην ουσία πλέγματα από βέργες οι οποίες επιτρέπουν στη βιτρίνα να είναι τελείως ορατή, αλλά δεν προστατεύουν από ρίψεις αντικειμένων και γενικά δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο αυτά των άλλων δύο τύπων.

Τα δύο αυτά είδη είναι τα άκρα, οπότε τα διάτρητα ρολά βρίσκονται στη μέση, γι’ αυτό και λέμε ότι παρέχουν τον τέλειο συνδυασμό ορατότητας και ασφάλειας. Μπορεί όταν είναι κλειστά να δημιουργείται στην ουσία ένας τοίχος μπροστά από το κατάστημα, αλλά οι τρυπίτσες προσφέρουν ορατότητα, ειδικά από κοντά.

Από τι προστατεύουν

Όλα τα ρολά ασφαλείας, ασχέτως τύπου, προσφέρουν μεγάλη προστασία από τους κλέφτες, αφού στην ουσία δημιουργούν ένα φυσικό εμπόδιο το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο κατάστημα, κάτι που απαιτεί χρόνο αλλά κι εργαλεία που οι περισσότεροι κλέφτες δε διαθέτουν. Δεν είναι όμως μόνο οι κλέφτες ο κίνδυνος για μία επιχείρηση. Είναι συχνό το φαινόμενο όταν γίνονται επεισόδια μετά από κάποιο αθλητικό αγώνα ή διαδήλωση να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πετάνε οι ταραξίες. Τα διάτρητα ρολά προστατεύουν τη βιτρίνα και από τις ρίψεις αντικειμένων, μπορούν μάλιστα να προσφέρουν και προστασία ακόμη και από βόμβες μολότοφ σε κάποιες περιπτώσεις. Αν το κατάστημα σας είναι σε περιοχή που γίνονται συχνά επεισόδια, θα λέγαμε πως τα διάτρητα ρολά είναι μονόδρομος.

Επιπλέον, πολλά από τα καταστήματα που έγιναν στόχος των ληστών που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα σαν «πολιορκητικούς κριούς» σώθηκαν από τους κλέφτες ακριβώς επειδή τα διάτρητα ή κλειστού τύπου ρολά τους άντεξαν στη σύγκρουση.

Σε ποια καταστήματα ταιριάζουν

Μπορεί τα διάτρητα ρολά να προσφέρουν έναν πολύ καλό συνδυασμό ασφάλειας και ορατότητας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ιδανικά για όλα τα καταστήματα. Αν το κατάστημα βασίζεται πολύ στη βιτρίνα του, μάλλον θα πρέπει να στραφεί σε ρολά ανοικτού τύπου αφού για να δει κανείς καλά τη βιτρίνα ενός καταστήματος με διάτρητα ρολά, θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά της. Τα συναντάμε κυρίως σε καταστήματα με κοσμήματα και είδη τεχνολογίας και λιγότερο συχνά σε μαγαζιά με ρούχα ή παπούτσια, εκτός και αν βρίσκονται σε περιοχή «αυξημένου κινδύνου» λόγω συχνών ταραχών ή γενικά μεγάλης εγκληματικότητας.

Πόσο κοστίζουν

Το κόστος των διάτρητων ρολών πάντα εξαρτάται από τη κάθε περίπτωση και από παράγοντες όπως η ποιότητας των υλικών και η ύπαρξη ή μη αυτοματισμών για το άνοιγμα και το κλείσιμο των ρολών. Σε κάθε περίπτωση, τα διάτρητα ρολά συνήθως έχουν την ίδια ή ελαφρώς χαμηλότερη τιμή από τα ρολά κλειστού τύπου αλλά είναι αρκετά πιο ακριβά από τα ρολά ανοιχτού τύπου. Σε καμία περίπτωση όμως το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό.